Om oss

Vi, dvs Kerstin och Michael, letade i flera år efter vår drömgård med ängar och skog.I somras 2011 kunde vi äntligen flytta från Tyskland till Sverige.Vår gård "Vallarna" ligger i mitten i skogen i sköna Värmland.


Vi har en härlig natur runt omkring oss.Här bedriver vi en liten besöksgård med alpackor, höns, vaktlar, påfåglar, marsvin, katter och vår gårdshund Evy.

Första gången har vi träffat Alpackor för flera år sedan på en lantbruksutställning i Tyskland. Då blev vi väldigt fascinerad av dessa underbara djur. 2008 deltog vi på en Introduktionskurs om alpacka- och lamahållning. Vi var på flera alpackautställningar och besökte också olika alpackagårdar för att lära oss så mycket som möjligt innan de första alpackorna flyttad till oss.

Våra första vackra alpackorhingstar köpte vi 2011 från "Österlen Alpackor" och vår första föl Moema föds 2013 här på gården.

Vi umgås oss mycket med våra djur och alla våra alpackor är grimtränad och följer gärna med på en promenad.Kerstin med Honey och Jamiro !

Kerstin med Honey och Jamiro !

Michael med Dreamer, Kiran och Nahuel !

Michael med Dreamer, Kiran och Nahuel !

Dela den här sidan